Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΆΡΤΑΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Με την ευκαιρία της 9ης Μαϊου «Ημέρα της Ευρώπης» το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας συνδιοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα: Περιβάλλον, προβλήματα και προστασία του - Αμβρακικός.

Στην εκδήλωση αυτή εκτός από τους μαθητές του Λυκείου, συμμετείχαν με ομιλίες τους, ο καθηγητής και πρόεδρος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κος Αλμπάνης τριαντάφυλλος, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος Σπύρος Κουβέλης, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης και ο τ. βουλευτής Ν.Δ, και τ. πρόεδρος της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Αθανάσιος Κατσιγιάννης.

Όλοι τους τόνισαν την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.

Ο Σύλλογός μας συγχαίρει του μαθητές για την πλήρη και άψογη παρουσίαση όλων των πληγών του Αμβρακικού Κόλπου και εύχεται να βρεθούν και άλλοι μιμητές τους, που θα προσθέσουν και αυτοί ένα ακόμη πετραδάκι στο οικοδόμημα αυτό που λέγεται Προστασία του Αμβρακικού Κόλπου.

Μέλη του συλλόγου είχαν συνάντηση με το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού Πάνο Τριγάζη, επισκεύθηκαν μαζί την τάφρο Σαλαώρας, το Κέντρο Πληροφόρησης Σαλαώρας και την Κορωνησία και τον ενημέρωσαν για όλα τα προβλήματα και τις ομορφιές του Αμβρακικού, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Επίσης το Σάββατο 10.05.08 συναντήθηκαν με τον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κουβέλη, επισκεύθηκαν μαζί την Κόπραινα, Άραχθο, Τάφρο Τ3, Τάφρο Σαλαώρας και Κορωνησία, τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του Κόλπου και ζήτησαν σαν μέλος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος να ενεργήσει για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης που να εξασφαλίζει την Προστασία και αειφορία του φυσικού πλούτου του Αμβρακικού Κόλπου.

Συνάντηση επίσης είχαν με τον κον Αλμπάνη Τριαντάφυλλο, όπου συζήτησαν για την ημερίδα που συνδιοργανώνει ο σύλλογός με την Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗ ΚΟΠΡΑΙΝΑ, όπου θα παρουσιάσει τα στοιχεία υποβάθμισης του Αμβρακικού από τις ιχθυοκαλλιέργειες και άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: