Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ

Προς: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

κ. Κων/νο Καραμανλή

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκπρόσωποι των παράκτιων ψαράδων της χώρας μας, οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και βρίσκονται σε απόγνωση, έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα, όπως γνωρίζεται από σχετικό δελτίου τύπου της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας που σας έχει κοινοποιηθεί, σε απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσπαθώντας να προκαλέσουν την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου ώστε να γίνει η συνάντηση που περιμένουμε.

Την Δευτέρα 10/11/08 το ΥΠΑΑ&Τ όρισε ως ημερομηνία συνάντησης την Τετάρτη 12/11/08. Την επόμενη μέρα ο κ. Υπουργός όρισε σαν ημέρα συνάντησης, σε συνεννόηση με τους απεργούς, το Σάββατο 14/11/08.

Εντελώς ξαφνικά σήμερα, ορίστηκε ως ημέρα συνάντησης η Δευτέρα 17/11/08, ημέρα που τιμούνται οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Αυτές οι καθυστερήσεις αποσκοπούν στη συνέχιση της εφαρμογής της παράνομης απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία εξυπηρετεί ελάχιστους ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας και καταδικάζει στην αθλιότητα και τον μαρασμό 36.000 οικογένειες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Υπουργείου διότι οι ψαράδες δεν το εμπιστεύονται πλέον.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.

Υ/Γ: Απεργοί πείνας ηλικίας 70 ετών σας κάνουν έκκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: