Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σε οικονομική κρίση βρίσκονται και οι ψαράδες του Αμβρακικού


Η κρίση χτυπά και την πόρτα των ψαράδων του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς οι ψαριές το 2009 εξ αιτίας των ακραίων φυσικών φαινομένων δεν πήγαν καλά, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος αντικατάστασης των διχτυών και να επιδίδονται σε κλοπές διχτυών συναδέλφων τους. Ακολουθεί ανακοίνωση του αλιευτικού συλλόγου Νεοχωρίου.

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΧΤΥΩΝ
Στις 25 Μαρτίου 2010 διαπιστώθηκε κλοπή 10 τεμαχίων καινούργιων διχτυών γαρίδας σε μέλος μας που είχε αραγμένο το αλιευτικό του σκάφος στο Πλατανάκι. Η ενέργεια αυτή αφαιρεί από το μέλος μας το δικαίωμα για εργασία, καθώς δεν προλαβαίνει μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου της γαρίδας, να τα αντικαταστήσει.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβονται δίχτυα στο παραπάνω αλιευτικό καταφύγιο αλλά και σε άλλα αλιευτικά καταφύγια του νομού Άρτας και επειδή πιστεύουμε ότι λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης των ψαράδων του Αμβρακικού Κόλπου τα κρούσματα αυτά θα πολλαπλασιάζονται, παρακαλούμε τις Λιμενικές αρχές Μενιδίου και Πρέβεζας και το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας να εντατικοποιήσουν τις περιπολίες και ελέγχους σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια του νομού Άρτας, τόσο για τον εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων όσο και για την αποφυγή παρόμοιων κρουσμάτων στο μέλλον.
Καλούμε επίσης τα μέλη μας, να ασφαλίζουν τα αλιευτικά τους σκάφη και τα αλιευτικά τους εργαλεία και να καταγγέλλουν ύποπτες κινήσεις στις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης ΧΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: